Моят списък с блогове

Необходимия набор от инструменти за ремонт на велосипеди

Posted On // Leave a Comment
Велосипедите се състоят от много части, всяка от които е свързана със специален инструмент, но не всеки колоездач знае всички инструменти и за какво служат. Ако нямате намерение да направи основен ремонт на собствените си велосипеди, не е задължително да знаете за съществуването на всички от тях. Все пак ако наистина обичаш да контролираш процеса и сам да ремонтираш, това е друг въпрос.
Все пак някой марки като велосипеди Sprint, велосипеди Leader и велосипеди Cross  предоставят специализиран инструмент за ремонт и обслужване на техните велосипеди.
От друга страна когато пътувам на къси разстояния аз лично не взимам някакви инструменти. Но ако отивате на далечна дистанция, тогава трябва задължително да си вземете минимален набор от инструменти за поправка на велосипеди.
Повечето комплекти като тези на марковите велосипеди Sprint, велосипеди Leader и велосипеди Cross предоставят инструменти – шестоъгълници. Това е най-необходимия според мен инструмент -  комплект от шестостени. Те се продават, като правило, в компактна опаковка, в пластмасови кутии, или пък фиксирани върху пружините. Те са доста удобни и могат лесно да се пренасят.
В съвременния велосипед е най-често се използва в два размера на шестоъгълници. Те са най-вече за притягане на волана , спирачните  лостове, за превключване на предавките, настройка на веригата, както и много други елементи.
Комплект велосипедни инструменти – отвертки.
Отвертката е вторият инструмент в чантата инструменти за велосипеди . Тя  е необходима за закрепване и за регулиране на светлините, а понякога и по-важни елементи на велосипеда.
Комплект велосипедни инструменти - лепенки и лепило за гуми. Това е за  поправка на велосипедните колела. Когато ви се спука гумата някъде далече, вие просто трябва да изтъркате със шкурка и да залепите.
Желателно е също така да има специален лост за отстраняване на гумата, но може да се използва и отвертката .  
Регулируем гаечен ключ и ключ за велосипедни спици.
Последното е много важен инструмент за велосипеда. Това е доста често срещан проблем за спиците.
Хубаво е да имате набор от инструменти, което ще бъде по-удобно и надеждно за ремонт на велосипеди, но помнете те трябва да бъдат такива, че да не се чупят. Затова препоръчваме марките на велосипеди Sprint, велосипеди Leader или велосипеди Cross.
Ако ги взимате по отделно гледайте да не избирате най-евтините.

По късно ако се занимавате професионално с ремонт на велосипеди може би ще ви трябват машинки за спирачни кабели, инструмент за стискане на веригата, ключ за главините. Но бъдете сигурни, че с марковите велосипеди Sprint, велосипеди Leader и велосипеди Cross закупени от Спортен склад те никога няма да ви трябват. 

0 коментара:

Публикуване на коментар